stat4u

Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

problem z Fergusonem AF-2818SE


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
15 odpowiedzi na ten temat

#1
OFFLINE   buli88

buli88

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206134

  • Postów:
    20

  • Dołączył:
    01-10-2008



Reputacja: 10
Dobra
Witam
wgrywa?em juz kilka softow i nadal pisze ?e wymiana oprogramowania? aktualnie jest wgrany soft AF_2818SE__AFK_B6826_20080506_AUCPCnc i do tego wgrane sa najnowsze klucze.
W czym moze by? probel?
  • 0

#2
Guest_satkom_*

Guest_satkom_*
  • Gość
  • ID:
    0

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



<div class='quotetop'>CYTAT(buli88 @ 18.10.2008, 13:52) <{POST_SNAPBACK}></div>

Witam
wgrywa?em juz kilka softow i nadal pisze ?e wymiana oprogramowania? aktualnie jest wgrany soft AF_2818SE__AFK_B6826_20080506_AUCPCnc i do tego wgrane sa najnowsze klucze.
W czym moze by? probel?[/b]

Przede wszystkim tunery AF nie chodz? w automacie. Ty masz soft 6826, a tu obowi?zuje format kluczy do tego softu czyli za klucz 00 odpowiadaj? klucze 02 i 03 a za klucz 01 klucze 12 i 13. Je?li masz wgrane prawid?owe klucze musi odbiera? Polsat, za wyj?tkiem programu E!. Tu masz klucze do twojego softu -> klucze. Nale?y tez zwróci? uwag? na aktywacj? kluczy, je?li takiej nie ma -> Menu - 19370 - 2486 - uaktywnienie funkcji Edit key i otwarcie mo?liwo?ci edukacyjnych.
Podane klucze s? z rozszerzeniem *.auc, wi?c nale?y je wgrywa? programem np. Arioner 0.27 PL w sposob nastepujacy:
* odpalasz program
* w polu "Otwórz" ?adujesz plik z kluczami
* z pilota wpisujesz kod 24680
* wciskasz "Wy?lij do tunera"
Przed wgraniem kluczy, tuner w stanie czuwania.
To tyle.
Pozdrawiam.
  • 0

#3
OFFLINE   buli88

buli88

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    206134

  • Postów:
    20

  • Dołączył:
    01-10-2008



Reputacja: 10
Dobra
i dalej pisze WYMIANA OPROGRAMOWANIA. : /.?ciagnelem te klucze i wklepa?em w tiuner. i da?em ta aktywacje kluczy... a i pytanko bo chodzi o ty ze mam zainstalowac "Tu masz soft 6826" taki soft czy ze taki mam bo mo?e chcia?e? napisa? "Ty masz soft 6826"??!!
  • 0

#4
Guest_satkom_*

Guest_satkom_*
  • Gość
  • ID:
    0

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



<div class='quotetop'>CYTAT(buli88 @ 18.10.2008, 21:29) <{POST_SNAPBACK}></div>

i dalej pisze WYMIANA OPROGRAMOWANIA. : /.?ciagnelem te klucze i wklepa?em w tiuner. i da?em ta aktywacje kluczy... a i pytanko bo chodzi o ty ze mam zainstalowac "Tu masz soft 6826" taki soft czy ze taki mam bo mo?e chcia?e? napisa? "Ty masz soft 6826"??!![/b]

Wklepa?e? czy wgra?e?? Wgraj po rs (kabel nullmodem). Musi dekodowa?. Spróbuj ten soft. Po wgraniu tego softu moga przestawi? si? gniazda Euro. Tv mo?e by? na dole. Ca?y czas uwa?am ze masz odbiornik 2818 se.
Pozdro.
  • 0

#5
OFFLINE   buli88

buli88

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    206134

  • Postów:
    20

  • Dołączył:
    01-10-2008



Reputacja: 10
Dobra
jesli chodzi o klucze to wgra?em.Po wgraniu softu nie ma nic czarny obraz po wlaczeniu dekodera sprawdza?em oba gniazda ... na dekoerze jest wyraznie napisane AF-2818SE
  • 0

#6
Guest_satkom_*

Guest_satkom_*
  • Gość
  • ID:
    0

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



<div class='quotetop'>CYTAT(buli88 @ 18.10.2008, 23:00) <{POST_SNAPBACK}></div>

jesli chodzi o klucze to wgra?em.Po wgraniu softu nie ma nic czarny obraz po wlaczeniu dekodera sprawdza?em oba gniazda ... na dekoerze jest wyraznie napisane AF-2818SE[/b]

Jest jeszcze ostatnia mo?liwo??. Wgraj ten soft, list? i klucze . Innej mo?liwo?ci ju? nie ma.
  • 0

#7
OFFLINE   buli88

buli88

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    206134

  • Postów:
    20

  • Dołączył:
    01-10-2008



Reputacja: 10
Dobra
wra?em wszystko i dzia?aja mi tylko kana?y niekodowane i ten polsat news a przy niektorych kana?ach sa tylko opisy a obrazu nie ma.Bede musia? w takim razie kupic nowy dekoder bo ten sie do niczego nie nadaje.
  • 0

#8
OFFLINE   Gracz

Gracz

    .:: [*] ::.

  • V.I.P
  • ID:
    387

  • Postów:
    2664

  • Dołączył:
    25-08-2006



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 5
Neutralna
Witam
Widz? ?e mas teraz wgrany soft Dvbxtreme , na pilocie wci?nij czerwony przycisk
ustaw opcje "emu" na "TAK" i w opcji wyboru systemu kodowania zaptaszkuj nagravision.
Potem w??cz na kana? Polsatu , naci?nij zero na pilocie i zaptaszkuj tylko prowider
1801(powinien za?wieci?) to samo zrób na pozosta?ych kana?ów.
  • 0

#9
OFFLINE   buli88

buli88

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    206134

  • Postów:
    20

  • Dołączył:
    01-10-2008



Reputacja: 10
Dobra
Zrobilem dok?adnie tak jak mowile? ale dalej nic:/ po 10sek wysswietla mi "Wymiana oprogramowania"
  • 0

#10
OFFLINE   Gracz

Gracz

    .:: [*] ::.

  • V.I.P
  • ID:
    387

  • Postów:
    2664

  • Dołączył:
    25-08-2006



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 5
Neutralna
Wgraj wszystko spokojnie jeszcze raz od nowa czyli soft Dvbxtreme ,
aktualn? list? kana?ów i aktualne klucze do softu Dvbxtreme t? paczk? podan? wy?ej.
  • 0

#11
OFFLINE   buli88

buli88

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    206134

  • Postów:
    20

  • Dołączył:
    01-10-2008



Reputacja: 10
Dobra
zrobi?em wszytko od nowa na spokojnie ale dalej nie dzia?a i pisze wymiana oprogramowania :/ moze z?y soft :/ ma ktos jeszcze jakis pomys? na ten dekoder?
  • 0

#12
OFFLINE   Gracz

Gracz

    .:: [*] ::.

  • V.I.P
  • ID:
    387

  • Postów:
    2664

  • Dołączył:
    25-08-2006



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 5
Neutralna
Wklep r?cznie ten klucz 00: 99144D68E32D451C - 01:2A57F842B0F2F57D soft jest dobry
przed chwil? wyci?gno?em swojego fredka 3018se ze strychu, wgra?em podane soft i list? wklepa?em klucze i ?wieci a? mi?o.
  • 0

#13
Guest_satkom_*

Guest_satkom_*
  • Gość
  • ID:
    0

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



Siema Kolego !
Wszystko zapodane do Twojego 2818 jest ekstra !!! Je?li Ci nie dekoduje to w Twoim dekoderze co? jest nie tak z kluczami. Je?li wszystko wgra?e? prawid?owo, to po wgraniu kluczy, bo klucze s? dobre - popatrz (animacje *.avi) AF i Technocoms (do poprzedniego softu), odczytaj klucze z dekodera pod pozycjami 7101 klucze 00 i 01 w przypadku softu 2818_dvbxtreme_6686_AF7_RC7. Je?li s? inne to napisz dok?adnie jakie odczyta?e?. Odczyt: czerwony przycisk na pilocie -> EditKey -> OK -> strza?ka w prawo na Nagravision -> pozycja 01 i 02 listy kluczy.
Zrobi?em na tym samym sofcie tylko na 6318. Wgra?em soft, list? t? któr? zapoda?em (tuner automatycznie uruchamia si? na POLONII w grupie TVN karta, wgra?em klucze do AF (zapodane), prze??czy?em na grup? POLSAT, uruchomi?em na programie Polsat. Od r?ki "za?wieci?o", da?em na TVN - wprawdzie wy?wietli? si? komunikat "Wymiana oprogramowania", ale na par? sekund, potem odpali? si? program (tuner musi wybra? sobie prov. 1801, bo tam jest Conax, Seca i dwie Nagry (1801 i 1803), sprawdza?em na TVN 7, to samo i na HBO te?.
MUSI CHODZI? - sprawdza? @Gracz i ja. Tylko sprawd? czy wszystko robisz dobrze.
Pozdrawiam.
  • 0

#14
OFFLINE   buli88

buli88

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    206134

  • Postów:
    20

  • Dołączył:
    01-10-2008



Reputacja: 10
Dobra
Hej:) dziala :) niw wszystkie programy ale jest okej.Jeszcze bys mi napisa? jaka mam wgrac liste kanalow zeby byla taka konkretna i zeby byla w niej tv premiera :) pozdro
  • 0

#15
Guest_satkom_*

Guest_satkom_*
  • Gość
  • ID:
    0

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



<div class='quotetop'>CYTAT(buli88 @ 29.10.2008, 19:20) <{POST_SNAPBACK}></div>

Hej:) dziala :) niw wszystkie programy ale jest okej.Jeszcze bys mi napisa? jaka mam wgrac liste kanalow zeby byla taka konkretna i zeby byla w niej tv premiera :) pozdro[/b]

Np. Tu lista AF_lista_2x1_HB-Astra_r-r.
Pozdro.
  • 0

#16
OFFLINE   buli88

buli88

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    206134

  • Postów:
    20

  • Dołączył:
    01-10-2008



Reputacja: 10
Dobra
juz mam dosc zabawy z tym tiunerem koleiny problem to brak niektorych kanalow takich jak hbo lub tvn a inne dzia?aja. soft 2818_dvbxtreme_6686_AF7_RC7 lista AF_lista_Hotbird_r-r .Moze mial ktos podobne problemy ?
  • 0




Pliki hostujemy na Rapidshare, Speedyshare, Sendspace, Hotfile, Depositfiles, Bitshare i innych. Na forum ViperSat nie wolno uploadować nielegalnych plików jak seriale, cracki, NOCD czy keygeny.