stat4u

Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

PIONEER - PYTANIA - POMOC - ODPOWIEDZI


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
9 odpowiedzi na ten temat

#1
OFFLINE   Senior

Senior

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    202735

  • Postów:
    2954

  • Dołączył:
    30-06-2007



Reputacja: 10
Dobra
PIONEER - PYTANIA - POMOC - ODPOWIEDZI
  • 0

#2
OFFLINE   Senior

Senior

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    202735

  • Postów:
    2954

  • Dołączył:
    30-06-2007



Reputacja: 10
Dobra
EMU keys editor- uruchomic nalezy program...proste...



teraz klikamy na import i wybieramy sofcam.key

i dajemy otw??rz

i teraz mamy pole do popisu..czyli wyb??r interesuj?cych Nas
provider??w... a robimy to "ptaszkuj?c" ...

na koniec klikamy na "SAVE" i dajemy ZAPISZ
  • 0

#3
OFFLINE   Senior

Senior

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    202735

  • Postów:
    2954

  • Dołączył:
    30-06-2007



Reputacja: 10
Dobra
Wgrywanie oprogramowania po RS232 programem Mediacom v2.6:

Cytat:
1 Uruchamiamy Mediacom v2.6, wybieramy odpowiedni port COM i klikamy "Open".

2 Teraz w naszym tunerze, je?li mamy
soft OFM to z pilota Menu - 8 - 5
soft Generatora to z pilota Menu - 7 -5
Na wy?wietlaczu powinno pojawi?? sie "dLrS".
W oknie programu pojawi si?? napis "*** BCT-1530 serial DL ready **". 3 W progamie klikamy na "Firmware" (1) i wybieramy odpowiedni plik z softem(2).

4 Z rozwijanej listy (STB model) wybieramy odpowiedni model tunera (1) i klikamy "OK"(2).

Rozpocznie sie wgrywanie (1).


UWAGA!!!
>>Je?li program zatrzyma si?? podczas programowania klikamy na STOP
i powtarzamy czynno??? od pkt.3 !NIE KLIKAMY „CLOSE”!!!<<

je?li wszystko przebiegnie prawid??owo na dole okna powinni?my zobaczy?? "Done"(2)

wtedy w programie klikamy na "Close"(1).

6 Nast??puje restart tunera i mamy ju?? nowe oprogramowanie.

Ps.

aby mozna wgrywa?? oprogramowanie t? metod? najpierw nale??y wgra?? bootloader

Pozdrawiam
m/d


  • 0

#4
OFFLINE   Senior

Senior

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    202735

  • Postów:
    2954

  • Dołączył:
    30-06-2007



Reputacja: 10
Dobra
Procedura RS-232:
1. wgrac M99A (dostepnymi metodami);
2. ustawic tuner w tryb STANDBY;
3. odpalic program MediaCom v2.6 i otworzyc port COM;
4. odpalic tuner z pilota i na LED: dLSr;
5. wczytac Firmware (dowolne dla 1430) do MediaCom i wybrac model 1430;
6. zatwierdzic OK i czekac na komunikat "DONE";
7. zamknac port w MediaCom i wylaczyc - tuner sie zrestartuje z nowym oprogramowaniem.

UWAGA:
Jesli tuner wykryje aktywne polaczenie po kablu RS-232 (COM) z jakimkolwiek programem, typu: Pionero, FWBootLoader, SBCL, WSP, MediasatConnect - na wyswietlaczu pojawi sie napis: 'dLSr' Rada: odpalac w pierwszej kolejnosci tuner, nastepnie program - NIE NA ODWROT

powodzenia
  • 0

#5
OFFLINE   Senior

Senior

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    202735

  • Postów:
    2954

  • Dołączył:
    30-06-2007



Reputacja: 10
Dobra
Opis wgrywania otv bin pioneer 1430
#13939


--------------------------------------------------------------------------------

Opis wgrywania otv bin

Wgrywacie soft. ( tu procedury wgrywania pozostaja taie jak by??y).
To samo dotyczy list kana????w.
Potrzebny program < MediasatConnect >
- wlacz tuner jak do odbioru odbioru listy kanalow ( w Generatorze to MENU 3 D )
- uruchom MediasatConnect, zakladka <Dump/Send> i klikamy < Connect >
- wcisnij przycisk <Open list > wybierz plik <tps.bin>
- wybierz sekcj?? zawierajaca folder TPS ( odchaczasz ptaszka w okienku ) klikamy <Send folders> czekamy na przeslanie pliku.
Pozwyzsze czynnosci wykonujemy NIE na kanale TPS.
Wysy??amy sekcje z plikow TPS.bin i OTV.bin w tej kolejnosci
- TPS.bin
- OTV.bin
Po wyslaniu obydwu plik??w lub po kazdej z nich tuner ON/OFF z pilota.

Plik TPS.bin ( jaki wgrywacie ma byc nie aktualny ( stary jakis wsad)
( pamietamy aby nie wgrywac takze tego pliku na kanale TPS )
W??anczasz tuner na kana?? TPS i czekasz ( tu chyba wszystko jasne )
Jesli tuner sie czasami zatnie wylacz/wlacz z pilota


( sama procedura jest identyczna jak w softach z OFM @julekjulek ) (K.V)

  • 0

#6
OFFLINE   Senior

Senior

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    202735

  • Postów:
    2954

  • Dołączył:
    30-06-2007



Reputacja: 10
Dobra
Jak najlepiej MOIM zdaniem programowac 1430.



Jak wszyscy wiemy zawsze bolaczka 1430 bylo wykasowywanie listy po aktualizacji
(wgraniu nowego softu ) Zapominano o resecie EMU ( slawetne MENU 6 B OK).



To przedstawie sposobik jaki stosuje z powodzeniem do programowania swojej 1430.
A do tej pory nie spotka??em tego opisu w sieci.



Podstawowa sprawa to koniecznie musi byc wgrany soft juz edukacyjny standartowo za pomoca Pioniero i lisat wiadomo MES.

Jesli jest to wykonane to procedura jest nastpepujaca.
Programem BootLoader wgrywam soft (np: M99 najnowsze dzielo Generatora* )
Teraz mozecie zobaczyc po wgraniu ze macie zachowana liste kana??ow jak i w EMU pozosta??y poprzednie klucze nawet te dopisane juz poprzednio.
Programem MediasatConnect wgrywacie pliki TPS.BIN jak i plik OTV.BIN. procedura wgrywania jest taka:

Opis wgrywania otv bin

Potrzebny program < MediasatConnect >
- wlacz tuner jak do odbioru odbioru listy kanalow ( w Generatorze to MENU 3 D )
- uruchom MediasatConnect, zakladka <Dump/Send> i klikamy < Connect >
- wcisnij przycisk <Open list > wybierz plik <tps.bin>
- wybierz sekcj?? zawierajaca folder TPS ( odchaczasz ptaszka w okienku ) klikamy <Send folders> czekamy na przeslanie pliku.
Pozwyzsze czynnosci wykonujemy NIE na kanale TPS.
Wysy??amy sekcje z plikow TPS.bin i OTV.bin w tej kolejnosci
- TPS.bin
- OTV.bin
Po wyslaniu obydwu plik??w lub po kazdej z nich tuner ON/OFF z pilota.

Plik TPS.bin ( jaki wgrywacie ma byc nie aktualny ( stary jakis wsad)
( pamietamy aby nie wgrywac takze tego pliku na kanale TPS )
W??anczasz tuner na kana?? TPS i czekasz ( tu chyba wszystko jasne )
Jesli tuner sie czasami zatnie wylacz/wlacz z pilota

by. K.V.
  • 0

#7
OFFLINE   Senior

Senior

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    202735

  • Postów:
    2954

  • Dołączył:
    30-06-2007



Reputacja: 10
Dobra
Wgrywanie oprogramowania po RS232 programem MediasatConnekt

Cytat:
1. ???czymy tuner z PC kablem COM.
2. Uruchamiamy program MediasatConnect

UWAGA!!!
W programie MediasatConnect przechodzimy do zak??adki Dump/Send (1)

-wybieramy odpowiedni port com (2) i klikamy na Connect (3)
3. W???czamy tuner i z pilota w przypadku OFM wciskamy MENU->8->5
4. Na wy?wietlaczu powinno pojawi?? si?? dLrS ,
a w oknie programu *** BCT-1530 serial DL ready ***


UWAGA!!!
Jako pierwszy nale??y uruchomi?? program, wciskamy OPEN/Connect (zale??y od programu) a dopiero potem w tunerze dajemy Menu->8->5 to b??dziemy mieli tryb dLrS, natomiast jak zrobimy to na odwr??t czyli w???czymy tuner i wci?niemy najpierw Menu->8->5 to tuner wejdzie w normalny tryb serwisowy dL1o

5. klikamy na przycisk Firmware (1)i wybieramy odpowiedni plik z softem(2).

6. Z rozwijanej listy (STB model) wybieramy odpowiedni model tunera (1) i klikamy "OK"(2).

7. Rozpocznie si?? proces wgrywania (1)


UWAGA!!!
>>Je?li program zatrzyma si?? podczas programowania klikamy na STOP
i powtarzamy czynno??? od pkt.5 !NIE KLIKAMY „DISCONNECT”!!!<<
je?li wszystko przebiegnie prawid??owo na dole okna powinni?my zobaczy?? "Done"(2)

8. Zamykamy port com klikaj?c na Disconnect w tym momencie nast?pi reset tunera

Ps.

aby mozna wgrywa?? oprogramowanie t? metod? najpierw nale??y wgra?? bootloader

Pozdrawiam
m/d

  • 0

#8
OFFLINE   Senior

Senior

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    202735

  • Postów:
    2954

  • Dołączył:
    30-06-2007



Reputacja: 10
Dobra
1530 EEPROM:

Pod???cz tunka kablem po RS do kompa nast??pnie uruchom program MediasatConnect 299-w???cz tunka pilotem- naci?nij CONNECT w programie MediasatConnect - z pilota wstukaj-menu,8,5-( na wy?wietlaczu dlrs) w programie MediasatConnect zak??adka DUMP/SEND przyci?nij FIRMWRE otworzy sie okno wska?? eeprom otworzy sie nast??pne okno , z rozwijanej listy przy STB model wybierz EEPROM nast??pnie naci?nij OK i poczekaj na przes??anie eeproma , teraz naci?nij DISCONNECT tunek sie zrestartuje nast??pnie wy???cz pilotem to tyle. (dotyczy softu OFM z wgranym Boot writerem)

  • 0

#9
OFFLINE   gutos?aw

gutos?aw

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    210883

  • Postów:
    1

  • Dołączył:
    07-05-2010



Reputacja: 10
Dobra
co daj? nam softy Jungle_gOLDbox_v14 i czy jak mam wgranego ofema to jaki eeprom trzeba wgra? i czy trzeba? mam pionka 1630 i czy ?miga dobrze na nim sharik? Pozdrawiam
  • 0

#10
OFFLINE   wiepat

wiepat

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    208424

  • Postów:
    3

  • Dołączył:
    28-02-2010



Reputacja: 10
Dobra
Witam.
W jaki sposob dopisac prowidera.Soft ofm.Dawno tego juz nie robilem i nie
wiem jak to zrobic.Moze ktos z was mi podpowie.Bylo gdzies to opisane
ale nie moge poszukac.Za podpowiedz dziekuje.
  • 0




Pliki hostujemy na Rapidshare, Speedyshare, Sendspace, Hotfile, Depositfiles, Bitshare i innych. Na forum ViperSat nie wolno uploadować nielegalnych plików jak seriale, cracki, NOCD czy keygeny.