stat4u

Skocz do zawartości


- - - - -

philips 6010


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1

  • Gość
  • ID:

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



Reputacja: 0
mam taki problem,, OTWIERAM PROGRAM DSX multioader,i kiedy proboje poloczyc sie z tunerem to wyskakuje mi ze nie moze zaladowac rod,,,,, i nic nie da sie zrobic ,,,co zrobic w takiej sytuacji, nie moze odnalesc pliku ,,inny program pokazuje reset tunera ,,jak to zrobic chcialem sloneczko a tu nici z tego
  • 0

#2
OFFLINE   Gracz

Gracz

    .:: [*] ::.

  • V.I.P
  • ID:
    387

  • Postów:
    2664

  • Dołączył:
    25-08-2006



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 5
Neutralna
No to pewnie kolega ma nieaktywny port RS232 w tunerze.
Trzeba go uaktywni? wlutowuj?c jeden uk?ad scalony MAX232 od strony modemu.
  • 0

#3

  • Gość
  • ID:

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



Reputacja: 0
aktywny bo wgralem soft ,ale teraz juz nic nie da sie wgrac
  • 0

#4

  • Gość
  • ID:

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



Reputacja: 0
wgralem soft wersja 7.04,liste progrmow ,klucze wszystko tym multiloaderem,na chwile bylo tvn,,,,a teraz nie da sie nic wgrac co robic
  • 0

#5
Guest_satkom_*

Guest_satkom_*
  • Gość
  • ID:
    0

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



<div class='quotetop'>CYTAT(andrej @ 19.10.2008, 23:18) <{POST_SNAPBACK}></div>

wgralem soft wersja 7.04,liste progrmow ,klucze wszystko tym multiloaderem,na chwile bylo tvn,,,,a teraz nie da sie nic wgrac co robic[/b]

Witam.
??czy si? multiloader z tunerem? Jakie masz komunikaty w czarnym oknie programu? W momencie ??czenia, co masz na wy?wietlaczu tunera?
Pozdro.
  • 0

#6

  • Gość
  • ID:

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



Reputacja: 0
mam cos takiego wloczam tuner i wyskakuje tryb komendy dostepny,wyswietlono tekst na panelu.poloczenie nawiozane.i wyskakuje,ze nie moge znalesc pliku ml 6010 ldr,puzniej blod wysylania loadera i koniec ,.co robic/
  • 0

#7
Guest_satkom_*

Guest_satkom_*
  • Gość
  • ID:
    0

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



<div class='quotetop'>CYTAT(andrej @ 20.10.2008, 8:42) <{POST_SNAPBACK}></div>

mam cos takiego wloczam tuner i wyskakuje tryb komendy dostepny,wyswietlono tekst na panelu.poloczenie nawiozane.i wyskakuje,ze nie moge znalesc pliku ml 6010 ldr,puzniej blod wysylania loadera i koniec ,.co robic/[/b]

Zrób zrzut panelu multiloadera po po??czeniu (zrzut najlepiej wykonaj programem) i zamie?? w tym temacie. To mo?e mi pomóc w rozszyfrowaniu problemu.

  • 0

#8
OFFLINE   Gracz

Gracz

    .:: [*] ::.

  • V.I.P
  • ID:
    387

  • Postów:
    2664

  • Dołączył:
    25-08-2006



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 5
Neutralna
Witam
Pisanie nowych postów na pewno nie pomo?e ci w rozwi?zaniu twojego
problemu, bo ?e masz problem ?wiadczy twoja reakcja na informacje jakie ci podano
by pomóc ci z tym Philipsem.
Wi?cej info nie trzeba bo program robi to za ciebie tylko trzeba umie? go obs?u?y?, a i tu
dosta?e? pomoc w postaci instrukcji obs?ugi Multiloadera.
Nie jest to a? tak skomplikowane ?eby z tym sobie nie poradzi? tylko trzeba chcie? i
poczyta? na innych forach posty o podobnym problemie i nie liczy? tylko na to ?e kto?
krok po kroku b?dzie ci? instruowa? a ty wci?? b?dziesz pisa? posty typu "pomocy", wi?cej wiary w siebie i w?asnej inicjatywy a satysfakcja z osobi?cie rozwi?zanego problemu wielka.
Mog? z czystym sumieniem stwierdzi? ?e z tymi wskazówkami które otrzyma?e?
nie zaawansowany w TVSAT user na pewno sobie poradzi.

1.Wy??cz tuner z sieci i po??cz go kablem RS-232 z komputerem.
2.Otwórz Multiloader i ustaw parametry transmisji (tuner 6010-com1-57600)
3.Wejd? w zak?adk? "PARAMETRY" i ustaw (model 6010-pami??-w zale?no?ci jak? masz pami?? flash w tunerze ale ustaw 2MB-soft 7.07-lista Hodbird chyba ?e masz i astre to H&A) KLIKNIJ ZAPISZ.
4.W Multiloaderze linia "Soft" -zaznacz pobierz z internetu i poczekaj a? zci?gnie.
5.W Multiloaderze linia "KLUCZE(miniemu-bin) zaznacz pobierz z internetu i poczekaj a? zci?gnie.
6.W Multiloaderze linia "LISTA KA?ÓW EPROM" zaznacz ZAPISZ Z DYSKU i za?aduj uwcze?nie pobran? i rozpakowan? t? list? Phil_eeprom_P2C & C+S2_HB&ASTRA_r-r
7.W Multiloaderze na samym dole linia "USTAWIENI (CONFIG) kliknij zapisz nowe i wy?wietli ci si? lista pozycji do ustawienia i zaznaczasz najpierw z prawej strony TUNER 6010 i WERSJA SOFTU 7.04.
a.DISEQC zaznaczony ptaszek
b.Blokery nic nie zaznaczaj.
c.Prawa dioda nic
d.Lewa dioda nic
e.Dump nic
f.Logowanie nic
g."Page+","Page-" zaznacz REGULACJA G?O?NO?CI+MUTE
h.Lista&Panel nic
i.Po?o?enie miniemu i tak nie zaznaczysz , pomi?.
j.Sharing RS zaznacz WY??CZONY
k.Ustawienia AU zaznacz ptaszkiem jak nie ma.
l.Reset g?owicy nic.
8.Kliknij ZAPISZ
9.W Multiloaderze u góry kliknij PO??CZ i W??CZ TUNER DO SIECI.
10.Jak tuner po??czy si? z Multiloaderem i zg?osi gotowo?? u góry kliknij ZAPISZ WYBRANE

Multiloader zacznie wgrywa? uprzednio wybrane elementy do tunera, po komunikacie
programu o wgraniu wszystkiego wy??cz tuner z sieci i pod??cz do anteny SAT i w??cz do sieci.
Tuner po w??czeniu powinien odpali? si? na TVP POLONIA.
Poszukaj na li?cie kana?ów programu BUMERANG i na tym kanale w?ó? i wyjmij kart? w tunerze
( powtórz ze trzy razy) no i czekaj cierpliwie a? zaskoczy.
Ogl?daj to co pozosta?o z Polsatu w N2 i to nie d?ugo.
  • 0




Pliki hostujemy na Rapidshare, Speedyshare, Sendspace, Hotfile, Depositfiles, Bitshare i innych. Na forum ViperSat nie wolno uploadować nielegalnych plików jak seriale, cracki, NOCD czy keygeny.