stat4u

Skocz do zawartości


- - - - -

Openbox pomoc


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
20 odpowiedzi na ten temat

#1
Guest_satkom_*

Guest_satkom_*
  • Gość
  • ID:
    0

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



Openbox pomoc - Rozwiązywanie problemów

Wszyscy którzy mają jakikolwiek problem z tunerami Openbox, mogą tu zadawać pytania, radzić się, dyskutować i oczekiwać skutecznej odpowiedzi.
:smilie_trink_191:


  • 0

#2
OFFLINE   benia40

benia40

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    207635

  • Postów:
    17

  • Dołączył:
    13-01-2010



Reputacja: 10
Dobra

prosze o pomoc mam openbox s10 hd prv i go uwalilem nie moge sobie poradzic probowalem go reanimowac i nic moze cos nie tak robie choc wiele czytalem i dostosowywalem sie do instrukcji opisow


  • 0

#3
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

Jak to się stało,że uwaliłeś tuner ? Jaki wcześniej miałeś w nim soft,czy czasem nie od Anonima,jeżeli tak tuner należy reanimować tym samym softem . Masz w kompie "fizyczny" port COM rs232,czy używasz przejściówki USB => rs232,jaki system operacyjny masz na kompie (32/64 bit) ?


  • 0

#4
OFFLINE   benia40

benia40

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    207635

  • Postów:
    17

  • Dołączył:
    13-01-2010



Reputacja: 10
Dobra

mam port COMrs232  a system32 bit


  • 0

#5
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

Widzę ,że rozpisałeś się prawie na wszystkich znanych forach i trudno "skupić" się Tobie ,na tym o co zapytałem.

Jak znajdziesz czas i odp na moje pytania,to postaram się pomóc. :coffee:


  • 0

#6
OFFLINE   benia40

benia40

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    207635

  • Postów:
    17

  • Dołączył:
    13-01-2010



Reputacja: 10
Dobra

dzieki za interesowanie sie mym problemem   o tak przez pomylke  bez niczego odrazu wgralem na dzialajacy soft anonimusa hacked wgralem soft cs2 hs2 bes faktory reset  i powstal problem  wgrywalem  reanimacje i nic nie pomoglo  wiem ze jestes fachowcem w tych sprawach  .bo sledze twe odpowiedzi i wiem ze pomogles nie jednemu  moze i moj problem rozwjazesz  , bo ja jestem laikiem w tych sprawach


  • 0

#7
OFFLINE   benia40

benia40

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    207635

  • Postów:
    17

  • Dołączył:
    13-01-2010



Reputacja: 10
Dobra

witaj masz racje ze jestem ni rozgarniety  ale rozumiesz? a wiec jak wyzej pisalem port com rs232 system win32 . przedtem mialem soft anonymusa sx_v2_HACKED GUI ,a wgralem bez faktory reset soft C2HS2-12-2-15 . Reanimowalem programemUprgrade Tool v2.0.0.0 openbox s9 dzis mam teraz na wyswietlaczu 6000 i zanika  . raz pojawilo sie   INIL  iprzez sekunde byl obraz i znikl teraz jak rozlanczam z pradu to wlancza sie odrazu 6000 i po chwili znika  przy probie wgrania softu przerywa mi jak dochodzido okolo47% i na tunerze pojawja sie co chwile 6000 moze cos nie tak robie  napewno  mysle ze teraz dalem ci kakretna odpowiedz?


  • 0

#8
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra
Jeżeli miałeś w Openboxie 9-10 ,wgrany soft od Anonima,to nie można wgrać innego ,nawet fabrycznego (Niemiecki twórca tego softu nie dostał za niego kasy i zrobił takiego psikusa "- -"  ) . Jeżeli chcesz reanimować teraz tuner ,to wgraj po rs232 ,ten sam soft który miałeś poprzednio (anonymusa sx_v2_HACKED GUI)
  • 0

#9
OFFLINE   benia40

benia40

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    207635

  • Postów:
    17

  • Dołączył:
    13-01-2010



Reputacja: 10
Dobra

oki dzieki ale nie chce mi wchodzic dojdzie czasami do 78% i zawiesza sie bo na tunerze wlancza mi sie 6000. moze dasz mi instrukcje jaki programem i jak dokladnie mam wgrac moze robie cos nie tak   jesli nie sprawja ci to problemow  to moze podasz mi linki do programow do reanimacji moze te co mam sa uszkodzone ? z gory ci dziekuje


  • 0

#10
OFFLINE   benia40

benia40

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    207635

  • Postów:
    17

  • Dołączył:
    13-01-2010



Reputacja: 10
Dobra

tomek6680 dzis mi sie udalo wgrac soft  napis uprrage sukcess ale na wyswietlaczu ciemnosc nic sie nie pali nawet jak odlacze od pradu i ponownie wlacze co to moze oznaczac?


  • 0

#11
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

Wpierw należy utworzyć folder na pulpicie,do niego wkleić program do reanimacji tunera i soft którym będzie reanimowany tuner ,wyłączyć program antywirusowy (i podobne programy)
Przed reanimacją tuner wyłącz go z prądu na około 2 godziny,aby rozładowały się kondensatory i nie było szczątkowego zasilania pamięci
 

WGRYWANIE PRZEZ PORT RS232

Do wgrywania poprzez port RS232 potrzebujemy :

- kabel null modem z przeplotem
- program Openbox S9 RS232 Upgrade Tool

Nalezy pamietac aby najpierw polaczyc kablem tuner z PC a nastepnie wlaczyc zasilanie tunera,
po zakonczeniu aktualizacji wylanczamy zasilanie a nastepnie rozlanczamy tuner z PC.

Opcje programu

1) All chunk -aktualizuje wszystko.
2) All chunk (No bootloader).
3) Bootloader.
4) Maincode - tylko soft.
5) Radioback -tapeta menu.
6) Bootback - logo startowe.
7) Upgcode.
:dirol: Defaultdb -glowna lista kanalow.
9) Userdb -lista kanalow ulubione.

WGRYWANIE!

1) Wyłączamy boxa wyłącznikiem sieciowym z tyłu tunera.
2) Uruchamiamy program.
3) Wciskamy Connect.
4) Włączamy boxa włącznikiem sieciowym z tyłu dekodera.
5) Wybieramy Maincode 2x klik myszą-otworzy się okno wyboru dla softu.
6) Programujemy- to potrwa dłuższą chwilę.
7) Na koniec akceptujemy OK!
:dirol: Restart boxa.

Openbox S9 Upgrade Tool v2.0.0.0
:piwo: http://www.sat-telev...d.php?id=258021
i jeszcze jeden programik do reanimacji!
PVR800-loader_Editor_HD.
:piwo: http://chomikuj.pl/w...D,698576160.zip

Można też użyć do reanimacji programu od Arivy 200

 

http://upek-plff.cba...edzia Ariva200

 


  • 0

#12
OFFLINE   benia40

benia40

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    207635

  • Postów:
    17

  • Dołączył:
    13-01-2010



Reputacja: 10
Dobra

 witaj ponownie robje tak jak mi napisales programemupgrade tool i jak wciskam maincode2razy i wibieram soft to mam taki komunikat Bootloader version not compatible , aprogramem od arivii udalo sie wgrac ale po restarcie  mam na wyswietlaczu tylko - - i nic nie wchodzi


  • 0

#13
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

To reanimuj tuner programem od Arivy i wgraj soft od Anonima ,ten co miałeś wcześniej w tunerze i działał .

 

1) Wyłącz odbiornik i komputer
2) Podłącz odbiornik z komputerem za pomocą kabla RS232 Null Modem
3) Włącz komputer i rozpakuj plik ZIP z pobranym oprogramowaniem.
4) Uruchom program ArivaUpgrader.exe i wybierz port COM do którego podłączyłeś odbiornik.
5) Naciśnij Browse, aby wybrać plik z oprogramowaniem
6) Zaznacz opcję Include Bootloader
7) Naciśnij Next, aby kontynuować.
:dirol: Włącz odbiornik i czekaj aż oprogramowanie zostanie przesłane do pamięci RAM odbiornika.
___________________________

 

 

 

Niebieski pasek postępu ładowania softu dojdzie do 100%,następnie NEXT i drugi pasek dojdzie do 100%,tuner się zrestartuje i powinno być OK 


  • 0

#14
OFFLINE   benia40

benia40

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    207635

  • Postów:
    17

  • Dołączył:
    13-01-2010



Reputacja: 10
Dobra

oki ale tuner sie sam powinien zrestartowac czy jak go rozlacze z pradu? bo sam nie  chce zaskoczyc tylko to co pisalem wczesniej  jest na wyswietlaczu


  • 0

#15
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

Tuner powinien sam się zrestartować ,po reanimacji. Ty jakim softem reanimujesz tuner ?


  • 0

#16
OFFLINE   benia40

benia40

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    207635

  • Postów:
    17

  • Dołączył:
    13-01-2010



Reputacja: 10
Dobra

ja reanimuje tym softem co mi kazales


  • 0

#17
OFFLINE   benia40

benia40

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    207635

  • Postów:
    17

  • Dołączył:
    13-01-2010



Reputacja: 10
Dobra

[taki efekt na wyswietlaczu AHAH i raz pokazuje sie i znika  caly czas na zmiane AHAH i nic wjecej a paski oby 2 na 100% jestem juz umeczony mecze si ztym juz 4dni  ale nie poddaje sie bede probowal az do skutku


  • 0

#18
OFFLINE   benia40

benia40

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    207635

  • Postów:
    17

  • Dołączył:
    13-01-2010



Reputacja: 10
Dobra

witam czy znajdzie sie tu osoba ktora odpowie mi na ostatni post?


  • 0

#19
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

Takich objawów jakie opisałeś jeszcze nie spotkałem (AHAH,AH-AH),wgraj ponownie soft po rs232. Czy po końcu reanimacji tuner sam restartuje się ?


  • 0

#20
OFFLINE   benia40

benia40

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    207635

  • Postów:
    17

  • Dołączył:
    13-01-2010



Reputacja: 10
Dobra

tak sam sie restartuje iprzy sofcie tym  co mi kazales wyskakuje tak jak pisalem pokazuje po restarcie ze zaladowal sie i pierwsze widoki na wyswietlaczu tunera to AHAH,potem inil potem wyswietla kanal i po chwiliwszystko znika i ciemno na wyswietlaczu ,ale po chwili znowu AHAH I co wchwile znika i ponownie sie ukazuje i tak robi caly czas probowalem na innych softach anonima i to samo tylko inne takie na soft gui pojawja sie 6000 iinil oraz numer kanalu i tesame objawy co z poprzednim softem,a z softem C2HS2-12-2-15 pokazuje Boot potem - - i tak jak poprzednie  softy   jestem juz beznadzieji  probowalem wielokrotnie i zawsze to samo


  • 0




Pliki hostujemy na Rapidshare, Speedyshare, Sendspace, Hotfile, Depositfiles, Bitshare i innych. Na forum ViperSat nie wolno uploadować nielegalnych plików jak seriale, cracki, NOCD czy keygeny.