stat4u

Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

LG 47" Smart Tv - problem z satelita

smart problem satelita

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1
OFFLINE   T3Di

T3Di

    White Member

  • Użytkownik
  • ID:
    228075

  • Postów:
    6

  • Dołączył:
    18-06-2014



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 0
Neutralna
Siemanko wszystkim!
Kupiłem ostatnio telewizor LG - nie mam możliwości sprawdzenia dokładnego modelu ale jest to Smart Tv. Chce podłączyć satelitę d niego. Ma on wbudowany tuner DVB-S. Niestety po podłączeniu talerza do satelity na ekranie mam komunikat brak sygnału. Czy trzeba go jakoś konfigurować? Czy sam wykryje satelitę na którego go namierze? Jeszcze mam jedno pytanie - czy moglibyście mi doradzić na którego satelitę jest najlepiej nakierować antenę tak aby złapać jak najwięcej programów za free i dokładne dane jak wykręcić talerz i w jakiej pozycji go ustawić? Dzięki i pozdrawiam :)
  • 0

#2
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra
Sprawdź dokładnie w instrukcji obsługi tego TV (albo podaj jego dokładny model) czy on ma tuner DVB-S/S2 (tv satelitarna) ,czy czasem nie jest to tuner DVB-C ( tv kablowa).
Jeśli w tym TV jest tuner DVB-S/S2 ,to po podłączeniu kabla i anteny satelitarnej ( jeśli jest "sprawna") należy wcześniej ustawić antene np. na Astre 19.2 lub HotBird 13(na tych pozycjach sat. jest najwięcej kanałów free) . W menu tv należy wyszukać kanały .
  • 0

#3
OFFLINE   T3Di

T3Di

    White Member

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    228075

  • Postów:
    6

  • Dołączył:
    18-06-2014



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 0
Neutralna
Jestem na telefonie czy mógłbym prosić o dokładne współrzędne astry i hotbirda. Telewizor ma tuner DVB-S :)
  • 0

#4
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra
Astra
http://pl.kingofsat.net/pos-19.2E.php
HotBird

http://pl.kingofsat.net/pos-13E.php

 

Jestem na telefonie czy mógłbym prosić o dokładne współrzędne astry i hotbirda. Telewizor ma tuner DVB-S :)

Tuner DVB-S ,to tuner który odbiera tylko kanały SD (mpeg-2),oznaczenie DVB-S/S2 oznacza,że tunr odbiera kanały SD i HD (mpeg-4) ,pewnie Twój telewizor ma tuner DVB-S2 :)
  • 0

#5
OFFLINE   T3Di

T3Di

    White Member

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    228075

  • Postów:
    6

  • Dołączył:
    18-06-2014



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 0
Neutralna
Dzięki wielkie ! Powiedz mi jeszcze pod jakim kątem ma być ta antena ustawiona ? (chodzi mi o odchylenie od pionu)
  • 0

#6
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra
http://www.swiatcyfr...oradnik_04.html


http://www.satlex.ne...&diam_h=105

http://www.aval.com....na,62,2,12.html
  • 0





Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: smart, problem, satelita

Pliki hostujemy na Rapidshare, Speedyshare, Sendspace, Hotfile, Depositfiles, Bitshare i innych. Na forum ViperSat nie wolno uploadować nielegalnych plików jak seriale, cracki, NOCD czy keygeny.