stat4u

Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

Firmware - nowe funkcje, wady i zalety.


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
19 odpowiedzi na ten temat

#1
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
BackUp kluczy, listy i flash'a z poziomu menu USB w softach od 3.38 wzwy?.

Dodany obrazek
  • 0

#2
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
<div class='quotetop'>CYTAT(Gie @ 10.10.2008, 10:17) <{POST_SNAPBACK}></div>

Czy najnowszy boot to
B3.01.H24.D0.SC2.MB000
Jun 26 2008 / 13:53:20
[/b]

Tak.
  • 0

#3
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
W najnowszym sofcie jest mo?liwo?? zgrania listy przez USB. Czy mo?na j? edytowa?? ChEdit nie wczytuje jej.
  • 0

#4
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
Odpowied? zawar?e? po?rednio w samym pytaniu. Skoro ChEdit jej nie wczytuje to nie.
  • 0

#5
Guest_satkom_*

Guest_satkom_*
  • Gość
  • ID:
    0

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



<div class='quotetop'>CYTAT(Gie @ 10.10.2008, 17:09) <{POST_SNAPBACK}></div>

W najnowszym sofcie jest mo?liwo?? zgrania listy przez USB. Czy mo?na j? edytowa?? ChEdit nie wczytuje jej.[/b]

W Echolite mo?na edytowa? prog ChEdit tylko listy pod rs. Zgraj sobie na kompa list? po rs programem ChEdit, wyedytuj, przekonwertuj na usb i spox.
Pozdrawiam
  • 0

#6
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
Szkoda ?e na razie nie dzia?a edycja list z USB. No ale skoro pojawi?a si? taka opcja w sofcie to mo?e i przyjdzie czas na edycj?? :)
Ju? my?la?em ?e to koniec rozwoju softu Echolite a tu prosz?, coraz to nowsze opcje. Szkoda ?e nie ma kontaktu z twórcami softu bo mo?e jaki? Polski spec od softów do Mediasatów wycisn??by z tego tunera jeszcze wi?cej :) Mnie najbardziej dra?ni czarny ekran po nagrywaniu i ukryte menu. Zawsze musz? szuka? w sieci który kod co oznacza a przecie? mo?na by zrobi? osobn? zak?adk?.
  • 0

#7
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
<div class='quotetop'>CYTAT(Gie @ 10.10.2008, 20:00) <{POST_SNAPBACK}></div>

Szkoda ?e na razie nie dzia?a edycja list z USB. No ale skoro pojawi?a si? taka opcja w sofcie to mo?e i przyjdzie czas na edycj?? :) ...[/b]

Nie koniecznie, edycja przecie? jest mo?liwa w pliku po RS232.
Znam argumenty za takim rozwi?zaniem (np. brak portu COM w laptopie), ale przecie? na to te? jest rozwi?zanie.
T? funkcj? softu traktowa?bym wy??cznie literalnie czyli typowy "BackUp".
<div class='quotetop'>CYTAT(Gie @ 10.10.2008, 20:00) <{POST_SNAPBACK}></div>

... Mnie najbardziej dra?ni czarny ekran po nagrywaniu i ukryte menu. Zawsze musz? szuka? w sieci który kod co oznacza a przecie? mo?na by zrobi? osobn? zak?adk?.[/b]

Z nagrywania rzadko korzystam to nie mam zdania, a co do kodów to nie stanowi? dla mnie ?adnego problemu. Problemem natomiast dla twórców softu mo?e by?, cho? wcale nie musi, rozwi?zanie które proponujesz czyli zak?adka w menu.
Oczywi?cie jest to moje prywatne zdanie.
Pozdrawiam.
  • 0

#8
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
O jakie domy?lne dane chodzi? Czy po wgraniu tego softu znika lista?

[Przeniesione; dotyczy softu v3.39.]
[email protected]

  • 0

#9
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
Tak, dok?adnie. Soft zawiera list? i logo.

Nie chcia?em si? powtarza?, stosown? informacj? (wyja?nienie) zamie?ci?em przy wersji 3.38 Post #21.

W pliku "Readme_v3.39.txt" nie ma o tym wzmianki (przy wersji 3.38 by?a cho? nic takiego nie wyst?pi?o).
  • 0

#10
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
Mo?e kto? zgra?by ten soft z tunera? Sam soft, bez listy. Je?li oczywi?cie jest taka mo?liwo??.
  • 0

#11
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
Jest oczywi?cie taka funkcja w ChEdit ale wg mnie taki plik nadaje si? tylko do kosza. Przy próbie wgrania wywala Error.

Rozwi?zaniem jest - przed wgraniem softu - zgra? list? do pliku i po aktualizacji s/w wgra? j? ponownie do tunera. Zreszt? ja codziennie i/lub po ka?dej aktualizacji listy w tunerze zgrywam na PC-ta (polecam, bardzo si? przydaje).

Jest istotniejsza sprawa, ?e na chwil? obecn? to sam soft nadaje si? te? do kosza (obym si? myli?), MENU -> 2222 B??D. !
Nie ma to wp?ywu na ogl?danie POL***u ale PRE****E nie chce chodzi?.

Pozdro4All
[email protected]
  • 0

#12
OFFLINE   tagra

tagra

    White Member

  • Użytkownik
  • ID:
    4385

  • Postów:
    3

  • Dołączył:
    25-12-2007



Reputacja: 0
Neutralna
Co nowego wnosi soft 3.40 ?
Czy kto? to testowa? ?

[>> KLIK << Tu jest odpowied?.]
[email protected]
  • 0

#13
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
<div class='quotetop'>CYTAT(grataro @ 23.10.2008, 15:33) <{POST_SNAPBACK}></div>

Co nowego wnosi soft 3.40 ?
Czy kto? to testowa? ?[/b]

Zapoda?em do tunera, stwierdzi?em, ?e nie poprawiono b??dów z poprzedniej wersji i wróci?em do swojej ulubionej.

- Trudno testowa? co? co nie spe?nia naszych oczekiwa? -

  • 0

#14
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
<div class='quotetop'>CYTAT(Gie @ 7.02.2009, 20:17) <{POST_SNAPBACK}></div>

Zamiast bawi? si? obudowami lepiej dokonali by wi?kszych zmian w sofcie. Np. prze?roczysto?? menu, mo?liwo?? zmiany jego wygl?du. Wi?ksze info o kanale. Teraz po naci?ni?ciu i mamy podstawowe dane i to w dodatku tylko przez chwil? widoczne. A przyda?o by si? ?eby wy?wietla?o providerów, ?cie?ki d?wi?kowe, bitrate to chyba raczej niemo?liwy na zwyk?ym tunerze.[/b]

Przezroczysto?? OSD jest regulowana w zakresie 1~10, czas wy?wietlania mo?na ustawi? w zakresie 1~10s w "Opcjach systemowych". Po naci?ni?ciu 2x "i" wy?wietla si? cz?stotliwo??, polaryzacja, SR i pidy. Dost?pne wersje j?zykowe masz pod przyciskiem "AUDIO". W nowych softach od wersji 3.45 pod przyciskiem "UHF" mamy dodatkowy edytor/identyfikator, który je?li b?dzie rozwijany spe?ni prawie wszystkie Twoje wymagania.
Czego jeszcze mo?na chcie??
Skoro producent inwestuje w sam sprz?t to jest nadzieja na rozwój firmware.
  • 0

#15
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
No, chyba w ko?cu poprawiono nagrywanie na kana?ach z kluczami DCW. Teraz mo?na nagrywa?. Czy w poprzednich softach by?o pod UHF Change Ch Volume offset? Chyba nie bo musia?em na wi?kszo?ci kana?ów przestawi? na 0.

EDIT: Proporcje ekranu które ustawiamy w menu zmieniaj? si? na bie??co. Wybieramy 4/3 obraz si? zmienia, wybieramy 16/9 i widzimy zmian?. wybieramy PanScan i pojawia si? obraz LetterBox ... tutaj co? si? twórcom pomyli?o. Ciekawe czy poprawili wyj?cie Component? Wg. pocz?tkowych informacji mia? taki sygna? wychodzi? ale podobno nie dzia?a?.
Szkoda ?e nie dokonuj? jakich? zmian w grafice ekranowej. Mogliby nawi?za? do jakiego? tunera linuksowego :)

[-> Softy - zestawienie
Ja osobi?cie wróci?em do 3.34. Powód to niedzia?aj?ce funkcje menu 9231 i 9236]
[email protected]
  • 0

#16
OFFLINE   fredka

fredka

    White Member

  • Użytkownik
  • ID:
    21515

  • Postów:
    7

  • Dołączył:
    10-07-2008



Reputacja: 0
Neutralna
pro?ba do kolegi [email protected]

Je?eli mo?esz to podaj co wnosi nowy soft z dnia dzisiejszego
  • 0

#17
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
<div class='quotetop'>CYTAT(P?owiec @ 10.06.2009, 20:08) <{POST_SNAPBACK}></div>

pro?ba do kolegi [email protected]

Je?eli mo?esz to podaj co wnosi nowy soft z dnia dzisiejszego[/b]

Tak na szybko to na pewno "podniesiono" JSC SPORTS z Nilesata.
  • 0

#18
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
SW_v3.54_magic_7x1_homeshare</span>

Adaptacja pod wymogi nowej p?yty g?ównej (wg mnie najlepszego softu dla starej p?yty g?ównej) wersji 3.34_oldmenu. Posiada wszystkie jego walory ??cznie z <span style="color:#f5deb3">dzia?aj?cymi prawid?owo funkcjami ukrytego menu 9231 i 9236
. Z nowych funkcji implementowano jedynie mo?liwo?? zrzutu flash'a, listy i kluczy z USB oraz edycj? kluczy DCW w menu 8888 - kolumna "Provider"/4B. Brak jest - z tych istotnych - ze wszystkimi tego konsekwencjami w ukrytym menu funkcji 9999, 6666, 7799 oraz edycji pod klawiszem "UHF".
  • 0

#19
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
O co chodzi z tym 2ca w nazwie ostatniego softu do 791? Mo?na w jaki? sposób pod??czy? drugi czytnik do Echolite'a? Czy pojawi si? newmenu?
  • 0

#20
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
Soft "v3.60_7x1_oldmenu_2ca.bin" wspiera tunery wyposa?one w dwa czytniki, maj? by? w sprzeda?y (gdzie? czyta?em). Czy b?dzie mo?na samemu to zrobi?? Przypuszczam, ?e to powinno by? mo?liwe.
Co do newmenu to nie mam poj?cia, ale s?dz?c po oferowanych dla modelu 792 tylko oldmenu mog? od tego odst?pi?. Obym si? myli?, bo w?a?nie ta odmiana softów ma spor? rzesz? zwolenników, cho? sam u?ywam z praktycznych wzgl?dów wersji oldmenu.
  • 0




Pliki hostujemy na Rapidshare, Speedyshare, Sendspace, Hotfile, Depositfiles, Bitshare i innych. Na forum ViperSat nie wolno uploadować nielegalnych plików jak seriale, cracki, NOCD czy keygeny.