stat4u

Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

Fergusona: Ariva 4K UHD, Ariva T/T2 H.265, T/T2/S2 UHD z IPTV i inne.

fergusona ariva h265 tt2s2 iptv inne

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
10 odpowiedzi na ten temat

#1
OFFLINE   Ferguson

Ferguson

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    205808

  • Postów:
    1

  • Dołączył:
    07-07-2008



Reputacja: 10
Dobra

.................Ferguson ma zaszczyt zaprosić Państwa na swoje stoisko na targach CeBIT w Hanowerze. W dniach 14-18 marca będzie można spotkać się z nami w hali nr 15 na stoisku G63.
Będziemy prezentować na nim rozwiązania dotyczące technologii "Smart Home". Zaprezentujemy system monitorowania i inteligentnego sterowania urządzeniami domowego użytku kompatybilny z technologią ZigBee, a także szereg najnowszych modeli flagowych produktów Fergusona: Ariva 4K UHD, Ariva T/T2 H.265, T/T2/S2 UHD z IPTV i inne............

http://www.ferguson-...lnosci/526.html

 


  • 0

#2
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

Zgodnie z zapowiedziami, polska firma Ferguson prezentuje swoje nowe produkty i rozwiązania podczas wystawy CeBIT 2016 w Hanowerze (14-18 marca). Jedną z tych nowości jest odbiornik Ferguson Ariva 4K, który będzie oferowany w czterech wersjach. Zapraszamy do obejrzenia filmiku i zdjęć tego nowego odbiornika UHD 4K.

Wersje odbiornika Ferguson Ariva 4K:

    Ariva 4K
    DVB-S/S2, czytnik kart CA, Dualband WiFi, kolor czarny
    Ariva 4K Combo
    parametry jak model powyżej, dodatkowo głowice DVB-T/T2 i DVB-C
   Ariva 4K Combo+
    parametry jak model powyżej, dodatkowo gniazdo CI+
    Ariva 4K Smart Combo
    parametry jak model powyżej, dodatkowo ZigBee i SmartHome Hub, kolor biały

Zanim na polskim rynku pojawi się Ferguson Ariva 4K, producent zamierza wprowadzić na rynek odbiornik FBOX 4K. Początek jego sprzedaży jest planowany na kwiecień 2016 roku. FBOX 4K będzie odbiornikiem multimedialnym mini-PC na Androidzie 5.1.1 Lollipop z obsługą UHD 4K H.265/HEVC, Dualband Wi-Fi, HDMI 2.0, Bluetooth, Kodi media player. Będzie działać w oparciu o układ Amlogic S905 z 4-rdzeniowym procesorem do 2 GHz i układem graficznym Penta-Core Mali-450 @ 750 MHz.

Ferguson zapowiada, że ceny modeli Ariva 4K i FBOX 4K będą atrakcyjne, ale na razie nie ujawnia szczegółów.
29632.jpg
Odbiornik Ferguson Ariva 4K Smart Combo

29635.jpg
Odbiornik Ferguson Ariva 4K Smart Combo

29633.jpg
Odbiornik Ferguson Ariva 4K - panel tylny

29638.jpg
Odbiornik Ferguson Ariva 4K


https://youtu.be/mVSQ1Ap09K4

 


  • 0

#3
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

Na stronie Fergusona pojawiło się oprogramowanie dla Arivy 4k i combo . Jest dostępna aplikacja mcas + instrukcja wgrania i uruchomienia mcas

http://www.ferguson-...eu/?page_id=134

 


  • 0

#4
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

Filmik Ariva 4K Combo

 


  • 0

#5
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

Jak wgrać listę programów z Enigma 2 do Arivy 4 k

1. Przygotownie dysku USB.

a) Formatujemy dysk USB w systemie plików FAT32

B) Ściągamy plik z listą kanałów. Np ze tej: strony http://enigma2.hswg....analow-by-hswg/

c) Wgrywamy folder z listami kanałów na pamięć USB - lista nie może być "zakopana" w folderach. Najlepiej: USB/Folder/pliki

E2_files.png

d) Podłączamy pamięć do dekodera.

e) Uruchamiamy dekoder i aplikację DTV

f) Wchodzimy w Ustawienia -> Zarządzanie Bazą -> Load E2 DB -> wybieramy nasz folder ->OK

E2_Load.jpg
Źródło http://wiki.ferguson...Ăłw_z_Enigma_2?

 


  • 0

#6
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

Jeżeli ktoś wgrywa do Arivy 4k \combo listę E2 ,to należy pamiętać ,że ta lista nie powinna zawierać kanałów telewizji naziemnej (NTC) . Np. backup listy z innego tunera z E2 i głowicą DVB-T . Jeśli wgra się taką listę pliki z bukietami są "puste" .
W Arivie 4k combo ,po wgraniu listy E2 ,należy "ręcznie" wyszukać kanały telewizji naziemnej i dodać do "właściwego" bukietu .

 


  • 0

#7
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

mcas-20160728-v2.0.7.29180-darksidedvb.apk  pirate-icon.png

Zmodyfikowana aplikacja CAM

- dodano obsługę i podgląd stanu sharingu
- dodano obsługę EMM'ów
- ustawiono domyślny dostęp do OSCam pod adresem IP x.x.x.x:8888

UWAGA: To jest pierwsza próbna rekompilacji aplikacji by darksidedvb, może zawierać błędy i być niestabilna!

http://plff.webd.pl/...ramy_Narzędzia

 


  • 0

#8
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

Jak przeskanować pojedynczy transponder w tej Arivie, aby nie skanować całego satelity?

1. Otwieramy aplikację DTV.

2.Klawiszem "web" na wywołujemy panel boczny.

3. Wybieramy zakładkę "Instalacja"-> Instalacja satelitarna.

Installation.jpg

4. Pojawia nam się okno instalacyjne.

5. Wybieramy satelitę i TP który nas interesuje.

6. Klikamy na pilocie niebieski klawisz.

7. Pojawia się okienko z możliwością wyboru: Normal Scan/Fast Scan

8. Wybieramy Normal Scan

9. Pojawia się okienko konfiguracyjne: w wierszu Scan wybieramy "jeden TP"

10. Klikamy OK na pilocie.

One_tp.jpg

==========================================

Jak przeskanować satelitę za pomocą opcji Blind Scan

1. Otwieramy aplikację DTV.

2.Klawiszem "web" na wywołujemy panel boczny.

3. Wybieramy zakładkę "Instalacja"-> Instalacja satelitarna.

Installation.jpg

4. Pojawia nam się okno instalacyjne.

5. Wybieramy satelitę która chcemy przeskanować.

6. Klikamy na pilocie niebieski klawisz.

7. Pojawia się okienko z możliwością wyboru: Normal Scan/Fast Scan

8. Wybieramy Normal Scan

9. Pojawia się okienko konfiguracyjne: w wierszu Scan wybieramy "Blind"

10. Klikamy OK na pilocie.

Blind.jpg

==============================================


Jak przeskanować satelitę za pomocą opcji Fast Scan

1. Otwieramy aplikację DTV.

2.Klawiszem "web" na wywołujemy panel boczny.

3. Wybieramy zakładkę "Instalacja"-> Instalacja satelitarna.

Installation.jpg

4. Pojawia nam się okno instalacyjne.

5. Wybieramy satelitę która chcemy przeskanować.

6. Klikamy na pilocie niebieski klawisz.

7. Pojawia się okienko z możliwością wyboru: Normal Scan/Fast Scan

8. Wybieramy Fast Scan

9.Pojawi się okienko konfiguracyjne. W wierszu provider wybieramy naszego operatora np. NC+

10. Klikamy OK na pilocie.
----------------------

http://wiki.ferguson..._serii_Ariva_4K

 


  • 0

#9
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

Jak włączyć autostart programu DTV?

Po uruchomieniu funkcji autostartu dekoder wznawia pracę od ostatnio oglądanego programu.

1. W aplikacji DTV wywołujemy pasek boczny.

2. Wybieramy USTAWIENIA -> SYSTEM -> URUCHOM PRZY STARCIE SYSTEMU

3. Wybieramy WŁ i zatwierdzamy klawiszem OK



Autorun.jpg

=============================================

Jak włączyć dźwięk przestrzenny przez złącze SPDIF?

Dźwięk przestrzenny przez złącze SPDIF uzyskujemy w następujących krokach:

1. W menu startowym wybieramy "Ustawienia"

2. Wybieramy "Dźwięki" -> "Dźwięk Cyfrowy"

3. Zaznaczamy SPDIF i zatwierdzamy klawiszem "OK"

Spdif.jpg

UWAGA: Pamiętaj, że firma Ferguson sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za jakość oraz typ nadawanych ścieżek dźwiękowych oraz tych odtwarzanych z pamięci masowych.

====================================
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Lista kart obsługiwanych w czytniku CA (w oscamie), przez Arive 4k \combo

http://www.streamboa.../wiki/CardsList

 


Edytowany przez tomek6680, 03 sierpień 2016 - 10:02.

  • 0

#10
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

Dlaczego Ariva 4K \ combo nie widzi dysku?

Dysk przeznaczony do współpracy z Ariva 4K powinien być sformatowany poprzez komputer na system plików NTFS i nie powinien być podzielony na partycje. Zalecamy stosowanie jednej partycji podstawowej i nieużywanie partycji logicznych.

Poniżej podajemy prawidłowe parametry, które należy wybrać przy formatowaniu na komputerze z systemem Windows 10.

NTFS.png


Please Login or Register to see this Hidden Content


http://wiki.ferguson...ie_widzi_dysku?

 


  • 0

#11
OFFLINE   tomek6680

tomek6680

    Platinum Member

  • V.I.P
  • ID:
    128227

  • Postów:
    2050

  • Dołączył:
    16-03-2010



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 47
Bardzo Dobra

Jak rozwiązać problem z działaniem HBO GO ?  
Hbo_go_wifi_only.jpg


Pomimo prawidłowej instalacji i możliwości uruchomienia HBO GO na Arivie 4K część użytkowników zgłasza problemy z odtwarzaniem treści. Przyczyna jest dość prozaiczna i wynika z niedostosowania aplikacji do różnych typów połączenia z siecią Internet. HBO GO jest aplikacją napisaną pod telefony i wymaga do prawidłowego działania aktywnego połączenia bezprzewodowego WiFi.
Pamiętaj:

Jeśli korzystasz z połączenia przewodowego Ethernet/LAN aplikacja nie będzie straemować danych z sieci Internet.

 

http://wiki.ferguson...łaniem_HBO_GO?

 


  • 0





Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: fergusona, ariva, h265, tt2s2, iptv, inne

Pliki hostujemy na Rapidshare, Speedyshare, Sendspace, Hotfile, Depositfiles, Bitshare i innych. Na forum ViperSat nie wolno uploadować nielegalnych plików jak seriale, cracki, NOCD czy keygeny.