stat4u

Skocz do zawartości


- - - - -

Echolite / Echosmart pomoc


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
38 odpowiedzi na ten temat

#21
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
Czy kto? mia?by mo?liwo?? sprawdzenia czy Echolite wspó?pracuje z hubami USB? Tzn. pod??czamy hub do USB w Echolite i do huba podpinamy np. pendrive i HDD czyli dwa urz?dzenia. Czy Echolite b?dzie widzia? oba?


[Napisz jeszcze po co ten zabieg bo ja nie widz? celu.]
[email protected]

  • 0

#22
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
Czy splitter ale nie karta tylko modem pod??czany do RS-a b?dzie dzia?a? z Echolite?



[Czy móg?by? sprecyzowa? i rozwin?? swoj? my?l?]
[email protected]

  • 0

#23
OFFLINE   starydziobak

starydziobak

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206591

  • Postów:
    1

  • Dołączył:
    22-12-2008



Reputacja: 10
Dobra
Witam mam podobny problem co kolega pisze w 10 poscie tyle ze mam splittera na picu a mimo to na dekoderze echosmart DSB 791 pojawia sie napis seca card failed splitter i karta napewno s? sprawne bo dzia?aj? na innym dekoderze oryginalna karta cyfry dzia?a
prosze o pomoc
  • 0

#24
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
<div class='quotetop'>CYTAT(starydziobak @ 22.12.2008, 19:04) <{POST_SNAPBACK}></div>

Witam mam podobny problem co kolega pisze w 10 poscie tyle ze mam splittera na picu a mimo to na dekoderze echosmart DSB 791 pojawia sie napis seca card failed splitter i karta napewno s? sprawne bo dzia?aj? na innym dekoderze oryginalna karta cyfry dzia?a
prosze o pomoc[/b]

Do Echolite tylko karta klienta AUTO!
  • 0

#25
OFFLINE   amba

amba

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    203708

  • Postów:
    1

  • Dołączył:
    19-11-2007



Reputacja: 10
Dobra
witam
jak ustawi? tunerek ?eby poprawnie wspó?pracowa? z kart? tnk bo jak narazie niby dzia?a ale np. jak prze??cze na tvn turbo lub nport to tunerek si? restartuje mo?e nie zawsze ale do?? cz?sto mo?e jest jaka? rada na to ??
Soft mam 3,44 boot 3,01 liste kolego [email protected] w menu 9236 karta ustawiona jako pierwsza

  • 0

#26
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
<div align='left'>W temacie Echolite napisano ju? chyba wszystko lub prawie wszystko, ?adnych "cudownych" rad czy ustawie? nie ma.
Nigdy nie ??czy?em restartów tunera z u?ywaniem karty TnK, gdy? nie zdarza?y si? tylko na okre?lonych kana?ach. Przypuszczam, ?e to u?ycie kombinacji przycisków na pilocie powoduje owe restarty (u mnie raczej ?onie si? zdarza?y).
Je?eli masz star? p?yt? g?ówn? to najlepszy wg mnie soft to v3.34, ja u?ywam na sta?e (nowsze raczej na krótko z obowi?zku do testów) i przy ka?dej okazji polecam.</div>
  • 0

#27
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
Mam star? p?yt?, najnowszy boot i 3.33. Z tego co czytam to 4.49 jest udanym softem. Czy je?li go wgram to musz? wcze?niej zrobi? jaki? backup? Z tego co pami?tam to przy którym? z softów zmienia?a si? tapeta. Czy wgranie 4.49 na 3.33 nie skasuje mi listy kana?ów?
  • 0

#28
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
Je?eli masz botloadera 3.01_2sc to spokojnie mo?esz wgrywa? 3.49, niczego nie skasuje.
Nie oznacza to, ?e nie mo?esz zrobi? zrzutu flash-a czy zgra? aktualn? list? na kompa w my?l zasady "strze?onego ...", zawsze do tego zach?cam.
  • 0

#29
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
Czy do podzia?u karty po RS-ie potrzebny jest pe?ny kabel null modem? Je?li si? nie myl? to w Fergusonach wystarcz? chyba tylko 3 przewody. Czy mo?na jako? po??czy? Echolite z innym tunerem? Z tego co widz? to splitter WTR-1 dzia?a na Echolite, GI i Globo. Wiec i po kablu chyba powinno dzia?a??
  • 0

#30
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
Kabel RS232 "nullmodem".

Dodany obrazek

Po rs-ie tylko z Echolite (mo?e by? inny model), z innym tunerem nie zadzia?a (inny protokó?).
  • 0

#31
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
Tutaj pojawi? si? niby nowy boot 3.06
http://www.rdi-board...=21344&page=424
Czy to fake czy co? oficjalnego?
  • 0

#32
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
<div class='quotetop'>CYTAT(Gie @ 12.03.2009, 23:13) <{POST_SNAPBACK}></div>

Tutaj pojawi? si? niby nowy boot 3.06
http://www.rdi-board...=21344&page=424
Czy to fake czy co? oficjalnego?[/b]

Nie wiem, mo?e si? kto? bawi numeracj?? O wersji 3.02 wiem, ?e jest w wersji 791S HQ a o 3.06 nie s?ysza?em. ChEdit nie wywala error-a wi?c da?oby si? go wgra?.

3.02 sam wstawi?em ale mam w?tpliwo?ci czy dobrze zrobi?em. Wgra?em go u siebie na star? p?yt? g?ówn?, kolega z innego forum zapoda? na now?. Nic nie wiadomo co wnosi i czy jest autentyczny by Magic.
-> FIRMWARE/BOOT

Radz? si? nie ?pieszy? z aktualizacj? na swoich tunerach, lepiej poczeka? na wi?cej info.

Wiem ju?, ?e ostatni? oficjaln? wersj? bootloadera jest 3.02. Ale czy to jest ta, któr? wstawi?em to takiej pewno?ci jeszcze nie mam.
  • 0

#33
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
Co to za cudo 3.50 na uploadzie? Co w nim pozmieniano ?e jest o prawie 300 kb wi?kszy od 3.49?

EDIT: To jaki? starszy soft z 25 listopada. Wgra?em i straci?em poprzednie t?o. Widocznie te kilobajty to defaultowe t?o.

[to jaka? ?ciema; fake]
[email protected]

  • 0

#34
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
Kilka ciekawych zdj?? i schematów. M. in. jak po RS-ie podzieli? kart? na kilka tunerów.
http://ec791.blogja....?page_id=836224
Czy kto? móg?by sprawdzi? czy Echolite b?dzie widzia? HDD i Pendrive pod??czone przez hub USB?
  • 0

#35
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
<div class='quotetop'>CYTAT(Gie @ 24.03.2009, 15:09) <{POST_SNAPBACK}></div>

Kilka ciekawych zdj?? i schematów. M. in. jak po RS-ie podzieli? kart? na kilka tunerów.
http://ec791.blogja....?page_id=836224
Czy kto? móg?by sprawdzi? czy Echolite b?dzie widzia? HDD i Pendrive pod??czone przez hub USB?[/b]

Je?eli chodzi o jednoczesne pod??czenie Hdd i PenDrive to nie ma takiej mo?liwo?ci. Osobi?cie nie sprawdza?em ale czyta?em na jakim? forum.
Stronk? poogl?da?em, zdj?cia i schematy mog? si? przyda? ... majsterkowiczom.
  • 0

#36
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
Czy do istniej?cej listy kana?ów mo?na jako? do?o?y? list? transponderów jakiego? satelity?
  • 0

#37
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
<div class='quotetop'>CYTAT(Gie @ 28.03.2009, 9:58) <{POST_SNAPBACK}></div>

Czy do istniej?cej listy kana?ów mo?na jako? do?o?y? list? transponderów jakiego? satelity?[/b]

Oczywi?cie i to zarówno w menu tunera jak i w ChEdit.
Wszystko dok?adnie opisa?em na forum w tematach:
-> MENU TUNERA - Aktualizacja listy kana?ów/dodawanie nowych programów
-> NARZ?DZIA - INSTRUKCJE - ChEdit 9.4/Edycja listy kana?ów
  • 0

#38
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
Jest kto? zarejestrowany na tym uploadzie?
http://www.crosat.or.....20the Company
To chyba jedyny sposób na kontakt z twórc? softu do Echosmartów. Z tego co widz? niektórzy wrzucaj? tam sugestie co do zmian. Mia?bym kilka, je?li kto? ma dost?p do tego uploadu niech wrzuci w pliku testowym.
- Zmiana nazwy nagrywanego pliku z Nazwa kana?u-s0-n0.ts na Nazwa kana?u HH.MM.SS.ts (czyli godzina.minuta.sekunda)
- Wrzucenie ukrytego menu do normalnego. Zawsze mam problem z kodami i musz? ich szuka? po sieci.
- ?adowanie tapety przez USB.
My?l? ?e takie poprawki nie wymaga?y by du?o pracy. Pewnie teraz prace nad softami do Echosmartów SD zostan? mocno ograniczone kosztem Echosmarta HD.
  • 0

#39
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
<div class='quotetop'>CYTAT(Gie @ 20.05.2009, 15:43) <{POST_SNAPBACK}></div>

Jest kto? zarejestrowany na tym uploadzie?
http://www.crosat.or.....20the Company
To chyba jedyny sposób na kontakt z twórc? softu do Echosmartów. Z tego co widz? niektórzy wrzucaj? tam sugestie co do zmian. Mia?bym kilka, je?li kto? ma dost?p do tego uploadu niech wrzuci w pliku testowym.
- Zmiana nazwy nagrywanego pliku z Nazwa kana?u-s0-n0.ts na Nazwa kana?u HH.MM.SS.ts (czyli godzina.minuta.sekunda)
- Wrzucenie ukrytego menu do normalnego. Zawsze mam problem z kodami i musz? ich szuka? po sieci.
- ?adowanie tapety przez USB.
My?l? ?e takie poprawki nie wymaga?y by du?o pracy. Pewnie teraz prace nad softami do Echosmartów SD zostan? mocno ograniczone kosztem Echosmarta HD.[/b]

By? zarejestrowanym a móc uploadowa? to dwie ró?ne rzeczy. Co do ostatniej kwestii to podzielam Twoje obawy, cho? wola?bym ?eby tak nie by?o.
  • 0




Pliki hostujemy na Rapidshare, Speedyshare, Sendspace, Hotfile, Depositfiles, Bitshare i innych. Na forum ViperSat nie wolno uploadować nielegalnych plików jak seriale, cracki, NOCD czy keygeny.