stat4u

Skocz do zawartości


- - - - -

Echolite / Echosmart pomoc


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
38 odpowiedzi na ten temat

#1
Guest_satkom_*

Guest_satkom_*
  • Gość
  • ID:
    0

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



<div align='center'><span style=\'font-family: "Arial Black"\'>Echolite / Echosmart pomoc - Rozwi?zywanie problemów</span></span></div>
<div align=\'center\'><span style=\'font-family: "Arial"\'>
Wszyscy którzy maj? jakikolwiek problem z tunerami Echolite / Echosmart, mog? tu zadawa? pytania, radzi? si?, dyskutowa? i oczekiwa? skutecznej odpowiedzi.
</div>
  • 0

#2
OFFLINE   leonsyo

leonsyo

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    205721

  • Postów:
    1

  • Dołączył:
    16-06-2008



Reputacja: 10
Dobra
Mam problem z ustawieniem diseq w echolite 791 do pracy z konwerterem monoblock.
Pod??czam do tego konwertera Fergusona 6018 i wszystko dzia?a a mimo konfiguracji Echolite nie dzia?a ani astra ani hodbrid.
  • 0

#3
Guest_satkom_*

Guest_satkom_*
  • Topic Starter
  • Gość
  • ID:
    0

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



Witam.
Spó?niona odpowied?, ale spowodowana nieobecno?ci?.
Menu > Instalacja > R?czne skanowanie > po lewej na dole (czerwony przycisk) ustawienia DiSEqC - Astra port 1, HB port 2. Reszta nieokre?lona.
Monoblock jest zestawem dwóch konwerterów Astra HB z wbudowanym prze??cznikiem. Mo?e masz monoblocka z odwrotnym ustawieniem portów, to ustaw HB port 1, a Astr? port 2. Na dole masz wska?niki sygna?ów. Jak dobrze ustawisz porty to uzyskasz wskazania wielko?ci sygna?ów.
Jak mo?esz zrób zrzuty ustawie?, jakby co? posz?o nie tak, co? poradzimy.
Pozdrawiam.
  • 0

#4
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
Czy na Echolite dzia?aj? napisy?
  • 0

#5
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
Zielony przycisk na pilocie "SUB.T"
  • 0

#6
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
Na Canal+ s? jakie? okrutne zielono ró?owe :) Mo?na to jako? zmieni??
  • 0

#7
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
Klik zielony "SUB.T" i wy??cz, klik czerwony "TXT" ->775 i 777/778/779 w zale?no?ci który kana? ogl?dasz.
Ogólnie spod zielonego masz do wyboru Standard/Teletekst/Wy??cz. Je?li dany program oferuje napisy/Teletekst to t? funkcj? aktywujesz. W przypadku C+ czy HBO dost?pne s? napisy/Standard a te wiesz ju? jak wygl?daj?.
  • 0

#8
OFFLINE   Gie

Gie

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    206010

  • Postów:
    22

  • Dołączył:
    06-09-2008



Reputacja: 10
Dobra
Co ciekawe w ten sam sposób uruchomione napisy na HBO z transpondera 12265 wygl?daj? normalnie.
  • 0

#9
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
Na m.in. DigiFilm 1/2 z Intelsata 1W te? jest OK. Inni providerzy i systemy kodowania.
  • 0

#10
OFFLINE   pima

pima

    White Member

  • Oczekujący
  • Pip
  • ID:
    63728

  • Postów:
    4

  • Dołączył:
    30-11-2007



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 0
Neutralna
Witam.

Prosz? o pomoc osoby , które maj? tuner i/lub jakie? do?wiadczenia z Echosmart-em 791 i Cardsplitterem na Atmelu. U mnie (NIE TYLKO) nie chce odbiera? C+ na karcie klienta ( na oryginalnej - chodzi).
Info o tunerze:
Wersja SW V.2.26 magic - V.3.36
Wersja HW B 3.10.H24.D0.SC2.M8000

Podobno ze splitterem na Pic-u tuner wspó?pracuje poprawnie, na Atmelu nie chce ruszy? - chodz? tylko FTA.
Za wszelk? pomoc b?d? bardzo wdzi?czny.

Dystrybutor tunerów i sprzedawca cardsplittera nie odpowiadaj? lub pisz? nie na temat :EmotsImgSrv29.aspx:
Próbowa?em uzyska? pomoc na innych forach ale bez rezultatu.

Pozdrawiam
pima
  • 0

#11
Guest_satkom_*

Guest_satkom_*
  • Topic Starter
  • Gość
  • ID:
    0

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



Witam.
Daj mi namiary na sprzedawc? twojego splitera. Mo?e jaka? strona internetowa, strona Allegro itp. Cho? aktualnie nie mam EchoSmarta (znam ten tuner), zainteresuj? si? si? twoim problemem.
Pozdrawiam
  • 0

#12
OFFLINE   pima

pima

    White Member

  • Oczekujący
  • Pip
  • ID:
    63728

  • Postów:
    4

  • Dołączył:
    30-11-2007



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 0
Neutralna
Dzi?ki @satkom za zainteresowanie
tutaj jest sprzedawca splittera.
Powodzenia i pozdrawiam
pima
  • 0

#13
OFFLINE   tagra

tagra

    White Member

  • Użytkownik
  • ID:
    4385

  • Postów:
    3

  • Dołączył:
    25-12-2007



Reputacja: 0
Neutralna
Witam
Od kilku dni zacina si? obraz na Echosmarcie mo?e kto? wie jaka moze by? przyczyna.
  • 0

#14
OFFLINE   [email protected]

[email protected]

    U?ytkownik

  • Użytkownik
  • ID:
    204931

  • Postów:
    406

  • Dołączył:
    16-02-2008



Reputacja: 10
Dobra
<div class='quotetop'>CYTAT</div>

Witam
Od kilku dni zacina si? obraz na Echosmarcie mo?e kto? wie jaka moze by? przyczyna.[/b]

Witaj.

Z tak lakonicznej informacji nie da si? ?adnych wniosków wyci?gn?? - mo?e poza jednym - ?e wcze?niej by?o w porz?dku.

Musisz napisa?:
- co masz w tunerze (boot/soft)
- czy korzystasz z karty (C+) czy tylko EMU
- czy aktualizowa?e? soft/boot (ostatnio)
- okoliczno?ci wyst?powania zaci??

Ogólnie im wi?cej info tym ?atwiej postawi? diagnoz? a w efekcie pomóc.

Jest skutek - musi by? przyczyna.
Pozdrawiam.
  • 0

#15
Guest_satkom_*

Guest_satkom_*
  • Topic Starter
  • Gość
  • ID:
    0

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



<div class='quotetop'>CYTAT(pima @ 7.10.2008, 10:50) <{POST_SNAPBACK}></div>

Dzi?ki @satkom za zainteresowanie
tutaj jest sprzedawca splittera.
Powodzenia i pozdrawiam
pima[/b]

Przepraszam za zw?ok?, ale musisz mi jeszcze poda? konkretny egzemplarz jaki posiadasz. TU jest wszystko na Atmelu.
Pozdrawiam.
  • 0

#16
OFFLINE   pima

pima

    White Member

  • Oczekujący
  • Pip
  • ID:
    63728

  • Postów:
    4

  • Dołączył:
    30-11-2007



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 0
Neutralna
Witam.

Tu jest ten model. Dodam jeszcze , ?e w porozumieniu ze sprzedawc? wgra?em do serwera i kart klienta "nowe oprogramowanie z tej strony. Jednak nic si? nie zmieni?o.

Pozdrawiam
  • 0

#17
Guest_satkom_*

Guest_satkom_*
  • Topic Starter
  • Gość
  • ID:
    0

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



Puki co spróbuj MENU 9236 kolejno?? dekodowania. Karta ustaw na primary, emu na secondary i daj zna?.
Pozdrawiam.
  • 0

#18
OFFLINE   tagra

tagra

    White Member

  • Użytkownik
  • ID:
    4385

  • Postów:
    3

  • Dołączył:
    25-12-2007



Reputacja: 0
Neutralna
[email protected] dzi?kuj? za odpowied?, ale w dniu dzisiejszym od rana jest dobrze.
Mo?e co? si? krzaczy?o na satelicie.
Pozdrawiam.
  • 0

#19
Guest_satkom_*

Guest_satkom_*
  • Topic Starter
  • Gość
  • ID:
    0

  • Postów:
    0

  • Dołączył:
    01-01-1970



<div class='quotetop'>CYTAT(pima @ 9.10.2008, 9:12) <{POST_SNAPBACK}></div>

Witam.

Tu jest ten model. Dodam jeszcze , ?e w porozumieniu ze sprzedawc? wgra?em do serwera i kart klienta "nowe oprogramowanie z tej strony. Jednak nic si? nie zmieni?o.

Pozdrawiam[/b]

Witam.
Je?li jeszcze masz problem, pomimo moich uwag w po?cie 17, podaj swoje namiary na Skype lub gg.
Pozdrawiam.
  • 0

#20
OFFLINE   pima

pima

    White Member

  • Oczekujący
  • Pip
  • ID:
    63728

  • Postów:
    4

  • Dołączył:
    30-11-2007



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 0
Neutralna
<div class='quotetop'>CYTAT</div>

Je?li jeszcze masz problem, pomimo moich uwag w po?cie 17, podaj swoje namiary na Skype lub gg.[/b]

Niestety , pomimo zastosowania si? do Twojej rady w dalszym ci?gu "Seca Card Failed"
Moje GG 1006876
Pozdrawiam
  • 0




Pliki hostujemy na Rapidshare, Speedyshare, Sendspace, Hotfile, Depositfiles, Bitshare i innych. Na forum ViperSat nie wolno uploadować nielegalnych plików jak seriale, cracki, NOCD czy keygeny.