stat4u

Skocz do zawartości


Zdjęcie
* * * - - 1 głosów

Duże zużycie procesora w IDLE


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1
OFFLINE   jonatandark

jonatandark

    Platinum Member

  • Friend
  • ID:
    8204

  • Postów:
    1663

  • Dołączył:
    23-02-2008



  • Numer GG:8299150
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:lubsko

  • Kraj:
Reputacja: 39
Bardzo Dobra
Witam mam powazny problem z kompem

1.uzycie procesora cały czas 100%

2. a drógie to jak włączam manadżer zadań to nic nie moge wyłączyć ( np pokazuje mi właczone 3 Opery chodz nawet nie właczałem opery) kompletnie niec nie darady wyłączyć.

gdzies czytałem że trzeba mieć administratora ze wszelkimi prawami na pc

z tego co znalazlem na pc to jestem na koncie administratora bo innego konta nie ma..ostatnio robiłem tez format całego pc C i D i nie wiem czy czasami nic mi nie wlazlo z pendriva ale nod nic nie znajduje..

nie mam pojecia co sie mogło porobic na pc.. proszę o pomoc
  • 0

#2
OFFLINE   Vanguard

Vanguard

    Doomsower

  • V.I.P
  • ID:
    16272

  • Postów:
    2053

  • Dołączył:
    08-05-2008



  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:North
  • Hobby:Hard Rock

  • Kraj:
Reputacja: 150
Bardzo Dobra
Hello.

Jeśli chodzi o mnie to mógłbyś zeskanować HDD tym programem: http://www.dobreprog...dows,13117.html

Jeśli już nic Ci nie pomoże to w zupełnej ostateczności spróbuj tym:
http://www.dobreprogramy.pl/ComboFix,Program,Windows,15526.html
Wcześniej jednak wyłącz wszystkie wirtualne napędy, antywirusa oraz wszelkie nakładki graficzne na system.

Pozdrawiam,
Vanguard.

  • 0

#3
OFFLINE   FallenAngel

FallenAngel

    Silver Member

  • V.I.P
  • ID:
    14356

  • Postów:
    533

  • Dołączył:
    18-04-2008



  • Numer GG:nie używam GG
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:płd-zach.
  • Hobby:szerokie

  • Kraj:
Reputacja: 96
Bardzo Dobra
@Vanguard ma rację,ja od razu bym się nie cackał i użył tego drugiego,wyczesze każdą wesz z Twego kompa.Powodzenia.
  • 0

#4
OFFLINE   OGG

OGG

    Blue Member

  • Friend
  • ID:
    128868

  • Postów:
    82

  • Dołączył:
    11-04-2010



  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:.::WilzoneX::.

  • Kraj:
Reputacja: 15
Dobra
Odlacz kompa od sieci do poki nie rozwizesz tego problemu :grin:

Co to za system?->wcisnij start w polu wyszukiwania wpisz cmd->prawo klik na cmd uruchom jako admin->w wierszu polecen wpisz netstat -B wrzuc screena ->kolejna komenda to netstat -A tez wrzuc screena->nastepna to netstat -ANO i jak pisalem predzej screen :grin:

pozdro 4 all
peace
  • 0

#5
OFFLINE   jonatandark

jonatandark

    Platinum Member

  • Topic Starter
  • Friend
  • ID:
    8204

  • Postów:
    1663

  • Dołączył:
    23-02-2008



  • Numer GG:8299150
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:lubsko

  • Kraj:
Reputacja: 39
Bardzo Dobra
pierwsze co zrobiłem to wziełem innego antywirusa Noda to cos tam porobił potem własnie tego combofix a to rezultat

Please Login or Register to see this Hidden Content



a teraz po zakonczeniu wyskakuje mi okienko że Pliki wymagane do prawidłowego działania windowsa zostały zastapione jakimiś nie rozpoznanymi i aby zapewnić stabilność systemu to mam włożyc płyte z windows servis pack 3 .... no i wkładam tą swoją co instalowałem i nic nie chce ruszyc a moze to wina mojego windowsa bo jego tak z pulpitu nie idzie uruchomić tylko dopiero jak komp się włącza F11.. i jak mam sie tego ikienka teraz pozbyc bo nie idzie go zgasic
  • 0

#6
OFFLINE   OGG

OGG

    Blue Member

  • Friend
  • ID:
    128868

  • Postów:
    82

  • Dołączył:
    11-04-2010



  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:.::WilzoneX::.

  • Kraj:
Reputacja: 15
Dobra
tryb awaryjny z obsluga sieci i reczna reinstalacja wszystkich aktualizacji lacznie z service packami powinna pomoc :D, a okienko wyskakuje dlatego ze comboifx zrobil pozadki z plikami lub w plikach a winda ma zabezpieczenie ze jesli nie robi tego zaden program od microsoftu to wyskakuje wlasnie te okienko wiecej na ten temat tutaj KLIK ;)
jak sie uporasz z tym problemem to sciagnij ten program i odpal jest to MicrosoftŸ WindowsŸ Malicious Software Removal Tool tak w razie W (nie zaszkodzi od razu odpalic moze pomoc ale nie musi :mysli:) do pobrania tutaj KLIK

ps. trza chyba zmienic xp'ka :D

pozdro 4 all
peace
  • 0

#7
OFFLINE   FallenAngel

FallenAngel

    Silver Member

  • V.I.P
  • ID:
    14356

  • Postów:
    533

  • Dołączył:
    18-04-2008



  • Numer GG:nie używam GG
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:płd-zach.
  • Hobby:szerokie

  • Kraj:
Reputacja: 96
Bardzo Dobra
czytaj:http://www.fixitpc.pl/topic/7-dezynfekcja-narzedzie-combofix/#cf4
  • 0

#8
OFFLINE   jonatandark

jonatandark

    Platinum Member

  • Topic Starter
  • Friend
  • ID:
    8204

  • Postów:
    1663

  • Dołączył:
    23-02-2008



  • Numer GG:8299150
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:lubsko

  • Kraj:
Reputacja: 39
Bardzo Dobra
dzieki za pomoc..komp juz nie wiadomo jaki nie jest..ale chodzi..mysle o laptopie ale to za kilka miesiecy
  • 0




Pliki hostujemy na Rapidshare, Speedyshare, Sendspace, Hotfile, Depositfiles, Bitshare i innych. Na forum ViperSat nie wolno uploadować nielegalnych plików jak seriale, cracki, NOCD czy keygeny.