stat4u

Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

cccam i wybór linijki)


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1
OFFLINE   brutepass

brutepass

    White Member

  • Użytkownik
  • ID:
    131730

  • Postów:
    10

  • Dołączył:
    04-11-2010




  • Kraj:
Reputacja: 0
Neutralna
Witam

moje pytanie pocz?tkuj?cego)
Wrzuci?em do DM8000 gemini 4.60, zainstalowa?em cccam 2.1.4 i w pliku cccam.cfg wpisa?em kilka linijek c: ... mam pytanie jak mam wybra? w cccam odpowiedni? linijk? aby DM ??czy? si? w?a?nie z tym serwerem, który chce wybra?...

pzdr.

prosz? o wyrozumia?o?? ale dopiero zaczynam p: /
  • 0

#2
OFFLINE   Gracz

Gracz

    .:: [*] ::.

  • V.I.P
  • ID:
    387

  • Postów:
    2664

  • Dołączył:
    25-08-2006



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 5
Neutralna
Witam
Nie za bardzo zrozumiem o co chodzi ale podejrzewam ?e z po?ród kilku
linijek C w twoim pliku cccam.cfg chcesz uruchomi? tylko nap.jedn? z nich,
postaw przed ka?d? linjk? która ma by? nieaktywna postaw znak #

przyk?ad:

#C: xxx.xxx.tv 12000 vvv yyy - > linja nie aktywna
C: xxx.xxx.cx 2500 vvv yyy - . linja aktywna
  • 0

#3
OFFLINE   brutepass

brutepass

    White Member

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    131730

  • Postów:
    10

  • Dołączył:
    04-11-2010




  • Kraj:
Reputacja: 0
Neutralna
Gracz dzi?ki za zainteresowanie

wiem ju? ?e shaszowanie linijki czyni j? nieaktywn? lecz nie o to mi chodzi?o. nie wiem na jakiej zasadzie dzia?a cccam czy jesli mam kilka linijek czyli serwerow ccam sam rozpoznaje automatycznie z ktorej korzystac /? np mam dwa serwery i na jednym i na drugim mam ten samego providera ... tak wiec ktora linijke wybierze cccam i skad mam wiedziec czy dana linijka jest aktywna gdzie to moge zobaczyc czy sprawdzic mam np.

C: liviu.dns.info 12000 thamon suciu8 no { 0:0:2 }
C: coffeebo.info 12001 thamon indianpakistan no { 0:0:2 }
C:tinutedi.v 12000 thamon jothamonjo no { 0:0:2 } chce z tego np skorzystac
C: depechmo.g 11000 thamo thamo2 no { 0:0:2 }
C: mayo.rg 12000 KostasK7 KostasK7 no { 0:0:3 }

jak mam ja wybrac tylko haszujac pozostale/? czy moge z poziomu tunera czy bp wybrac ta ktora mnie interesuje?/

chyba zagmatwalem ale moze zczaisz o co mi chodzi : p

pzdr.

ps. czy jest jakis plugin ktory pokaze liste serwerow z cccam.cfg z iloscia dostepnych kartek i czy aktualnie jest on lub offline/?

Edytowany przez przemolos, 09 kwiecień 2010 - 17:23.

  • 0

#4
OFFLINE   JAKITAKI

JAKITAKI

    Platinum Member

  • Friend
  • ID:
    205533

  • Postów:
    2011

  • Dołączył:
    05-05-2008



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 12
Dobra
DM to nie moja bajka .

ale mo?e to ci pomo?e (angielski) :beer:

Je?eli chodzi o sprawdzanie czy linijka jest aktywna i ile posiada aktywnych kart ,to mo?esz podej?e? wykorzystuj?c program SSSP 1.2.1

Pobierz

- flycccam free _ ograniczenie do jednej aktywnej linijki ,czyli musisz sprawdza? po jednej linijce
  • 0

#5
OFFLINE   Gracz

Gracz

    .:: [*] ::.

  • V.I.P
  • ID:
    387

  • Postów:
    2664

  • Dołączył:
    25-08-2006



  • Płeć:Mężczyzna

  • Kraj:
Reputacja: 5
Neutralna
Nie nie Jakitaki ja juz chyba wiem o co chodzi koledze:

1.Je?eli chodzi o podgl?d jaka linijka w danym czasie jest wykorzystywana to jest to mo?liwe w ustawieniach panelu g?ównego w E1 (nie wiem jak jest w enigma2) jest to : niebieski na pilocie ->ustawienia/extras -> general -> kodowanie -> ekspert.

2.Do podgl?du lnji C z poziomu tunera s?u?y plugin CCCam-info. do zci?gniecia w
addon.( w E2 mo?e si? inaczej nazywa?) a bedzie to CCcam Info v0.6 for enigma 2 - TUTAJ

Edytowany przez Gracz, 09 kwiecień 2010 - 18:02.

  • 0

#6
OFFLINE   brutepass

brutepass

    White Member

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • ID:
    131730

  • Postów:
    10

  • Dołączył:
    04-11-2010




  • Kraj:
Reputacja: 0
Neutralna
Dzi?ki GRACZ: p wszystko ok po zainstalowaniu cccam info o to mi chodzi?o
super) teraz pozostaje mi wyedytowanie swojej linijki c. wiec pytanie czy jesli widze info o karcie c+ ktora mam w slocie ci bez modulu o tyle karty polstu w module nie widze w info. wiec jak mam napisac linijke c jesli chce udostepnic obydwie karty/?

ps. takie pytanie dodatkowe by? mo?e do innego dzia?u sry)
  • 0




Pliki hostujemy na Rapidshare, Speedyshare, Sendspace, Hotfile, Depositfiles, Bitshare i innych. Na forum ViperSat nie wolno uploadować nielegalnych plików jak seriale, cracki, NOCD czy keygeny.